Savetovalište za ishranu i farmakoterapiju u pripremi za vantelesnu oplodnju

Nazad

U našem Savetovalištu možete dobiti sve neophodne informacije, ali i konkretne savete kako je najbolje pripremiti organizam za začeće i trudnoću. Veoma je važno da znate da, korekcija određenih životnih navika i ishrane u velikoj meri može pomoći u ostvarivanju trudnoće. Naš savet je da suplemente i preparate uzimate isključivo u konsultaciji sa stručnjakom koji ima bogato iskustvo na polju farmakoterapije i ishrane, jer pravi savet u pravo vreme može biti odlučujući faktor kod začeća.

 

 

UTICAJ ISHRANE I ZDRAVSTVENOG STANJA NA ZAČEĆE

KAKO PRIPREMITI ORGANIZAM ZA TRUDNOĆU?

Ishrana žene pre začeća ima važnu ulogu u reproduktivnom zdravlju . Utiče i na plodnost i na rane faze trudnoće . Neadekvatna ishrana može negativno da utiče na ovulaciju, menstruaciju i na početak trudnoće . Sa druge strane, može da ugrozi začeće u smislu uticaja na ovulaciju zbog neosetljivosti na insulin, višak muških polnih hormona i hiperprodukcije leptina itd. Takođe je dobro poznato da povećana telesna težina i gojaznost pre začeća povećavju rizik od komplikacija tokom trudnoće.

Pravilna ishrana kao priprema za vantelesnu oplodnju

Podaci iz različitih studija ukazuju na značajnu ulogu primene mikroelemenata u periodu pre začeća. Informisanost o ishrani i depoima važnih mikroelemenata kod žena pre začeća, kao i korekcija istih dovodi do adekvatne pripreme organizma za vantelesnu oplodnju, implantaciju embriona, kao i bolji početak i razvoj trudnoće.