Veljko Vlaisavljević

Nazad

Prof.dr Veljko Vlaisavljević, je 1983. godine osnovao IVF laboratoriju, a do 2014. godine je bio i načelnik Odeljenja za reproduktivnu medicinu Ginekološke klinike u Mariboru. Sada je zaposlen u IVF Adria Consulting Maribor.

Uz svoj klinički i naučni rad omogućio je edukaciju brojnih ginekologa i embriologa iz Srbije i pomogao u organizaciji i radu nekoliko naših centara za vantelesno oplođenje.
Inicijator je osnivanja prvog udruženja pacijenata na našim prostorima (1988) i izaslanik ESHRE pri osnivanju evropskog udruženja pacijenata »Fertility Europe« (2012).

Veljko Vlaisavljević je jedan od malobrojnih ginekologa, koji se profesionalno, ceo svoj radni vek bavi isključivo lečenjem neplodnosti parova i vantelesnim oplođenjem od 1983 godine. Doktorirao je na području lečenja neplodnosti muškarca (andrologiji). Već je 1995 godine uspeo, u saradnji sa dugogodišnjim saradnikom Prof. Borutom Kovačičem, diplomiranim biologom, da kao 11. tim u svetu, kod mnogih parova ostvare začeće metodama mikrofertilizacije (ICSI i TESA), iz kojih su rođena zdrava deca. Dugogodišnje iskustvo i saradnja, Prof. Vlaisavljevića i Prof. Kovačiča na području vantelesne oplodnje rezultirala je rađanjem više od 9.000 beba začetih metodoma IVF i ICSI.

Prof. Vlaisavljević je svoja iskustva publikovao u više od 500 radova u stručnoj literaturi.

Svoju profesionalnu aktivnost je osim u nacionalnom i regionalnom okviru stavio na raspolaganje i Evropskom udruženju za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE), gde je nekoliko godina bio član direktorata i radnih tela za kontrolu kvaliteta IVF centara, akreditaciju evropskih IVF centara, pripremu evropskih smernica lečenja neplodnosti i organizator edukacije ginekologa i embriologa.

Iskustvo rada u laboratoriji za IVF i u lečenju parova, Prof. Vlaisavljević je stavio na raspolaganje i parovima u SBG»Jevremova«. U našem centru vodiće lečenje od prve konsultacije do završne faze vantelesne oplodnje. Laboratorijski deo postupka biće pod kontrolom stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom i sertifikatom ESHRE.
Termin za konsultaciju i /ili lečenje u Specijalnoj bolnici »Jevremova« možete dobiti telefonom ili elektronskom poštom na adresi u Beogradu (pacijenti@jevremova.rs) ili u Mariboru (neplodnost@ivf-adria.com).

Biografija Prof. dr Veljka Vlaisavljevića