Porodilište

Nazad

Porođaj

Porodilište „Jevremova" je jedino privatno porodilište u Srbiji. Mamama koje ovaj neponovljivi deo svog života žele da započnu pod krovom „Jevremove", omogućili smo komforan smeštaj, uz najsavremeniju medicinsku opremu, ali i stručan kadar koji za sobom ima na hiljade porođaja.

Celokupan tekst

Nakon porođaja

Ukoliko se beba rodi prirodnim putem, ili se tokom carskog reza primeni regionalna anestezija, bebu ćete videti odmah po njenom rođenju. Kod standardno vođene procedure carskog reza prvi susret sa bebom uslediće nakon buđenja mame iz anestezije. U svakom slučaju, praćen je snažnim emocijama! Pre nego što ugledate svoju bebu, ukoliko niste pod dejstvom anestezije, čućete je kako snažno plače. Neposredno po bebinom rodjenju obavlja se presecanje pupčane vrpce, beba se prihvata u toplu, sterilnu tkaninu i potom spušta na posebno opremljen i zagrejan sto za njeno dalje zbrinjavanje.

Celokupan tekst

Dojenje

U savremenim porodilištima beba je posle porođaja smeštena uz majku. Trenutak prvog podoja obično usledi u prvih nekoliko sati po rođenju bebe. Kod rođenja prve bebe ili kod porođaja carskim rezom, mleko obično ne nadolazi odmah. Nekada je to i posle dva do tri dana od porođaja, ali je prinošenje bebe na mamine grudi i takozvana vežba dojenja koja u ovim okolnostima obično ne traje duže od nekoliko minuta na svakoj dojci, tokom ovog perioda veoma važna. U nedostatku Vašeg mleka beba će biti nahranjena primerenom količinom adaptirane mlečne formule! Prvi i svaki naredni podoj obavlja se u prisustvu medicinskog osoblja, koje je mami i bebi sve vreme na raspolaganju.

Celokupan tekst